+31 24 6417303


Bodemisolatie van Technisol Isolatie

Bent u op zoek naar een effectieve oplossing om de begane grondvloer van uw woning te isoleren? Dan is bodemisolatie wellicht de ideale keuze voor u. Bij Technisol Isolatie zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige isolatieoplossingen, waaronder bodemisolatie. Bodemisolatie is een effectieve methode om warmteverlies te verminderen, vochtproblemen te voorkomen en energie te besparen. Hieronder zullen we dieper ingaan op wat bodemisolatie precies is en waarom het belangrijk is.

Wat is bodemisolatie?

Bij bodemisolatie wordt isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van de kruipruimte onder een huis of gebouw. De kruipruimte is de ruimte tussen de bodem en de onderkant van de begane grondvloer. Door deze ruimte te isoleren, wordt voorkomen dat koude lucht en vocht vanuit de grond uw woning binnendringen.

Waarom uw kiezen voor bodemisolatie? De voordelen van bodemisolatie:

  • Lagere stookkosten & meer wooncomfort: Bodemisolatie helpt om warmteverlies te verminderen. Als er geen bodemisolatie is, kan koude lucht vanuit de kruipruimte opstijgen waardoor de vloer afkoelt. Hierdoor is er meer energie nodig is om de woning warm te houden. Door de bodem te isoleren, wordt dit warmteverlies geminimaliseerd en kan de temperatuur in huis beter worden gereguleerd. Dit resulteert dus in een lagere energierekening. Bovendien helpt bodemisolatie om het wooncomfort te verbeteren, aangezien de vloer niet meer zo koud aanvoelt nadat deze isolatie is toegepast.

  • Bodemisolatie voorkomt vochtproblemen: Een vochtige kruipruimte kan leiden tot schimmelvorming, houtrot en een ongezond binnenklimaat. Door de kruipruimte te isoleren, wordt de luchtvochtigheid verminderd en wordt de kans op vochtproblemen verkleind.

  • Snelle terugverdientijd & subsidiemogelijkheden: Door te kiezen voor bodemisolatie gaat u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Gemiddeld heeft u deze investering dan ook binnen 5 jaar terugverdiend. Een ander bijkomstig voordeel is de subsidie die wordt verstrekt als u kiest voor het verduurzamen van uw woning. Voorheen moest u minimaal 2 isolatiemaatregelen treffen om in aanmerking te komen voor subsidie. Per 1 januari 2023 is het echter ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. U kunt ook meer lezen over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) op de website van de RVO. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen!

  • Waardeverhoging voor uw woning: Bodemisolatie heeft ook een positief effect op de waarde van uwwoning. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in woningen met een goed energielabel. Bodemisolatie zorgt voor een beter energielabel, waardoor uw woning dus meer geld waard wordt. Daarnaast zijn het verhoogde wooncomfort en de verminderde onderhoudskosten vanwege het tegen gaan van vochtproblemen door bodemisolatie ook factoren die de waarde van uw woning kunnen verhogen. 

De beste bodemisolatie bij Technisol Isolatie

Uw bodem isoleren? Kies dan voor de beste bodemisolatie bij Technisol Isolatie. 

Bodemisolatie met EPS parels 

Bij Technisol Isolatie voeren wij bodemisolatie werkzaamheden uit met grijze EPS Parels. EPS Parels (ook wel EPS schuimparels) zijn piepschuimbolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. De EPS parels hebben een grijze kleur, omdat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet zorgt er voor dat warmte gereflecteerd wordt, waardoor er een hogere isolatiewaarde gerealiseerd kan worden. Bij Technisol maken we gebruik van onze zogeheten Isoplus EPS Parels. Onze EPS Parels gaan vocht tegen en hebben een hoog isolerend vermogen. Meer vragen over isoleren met EPS parels? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen! 

 

EPS-Parels

Isolatiewaarde

Rd 4.5 m²K/W

Maximaal rendement

12%

Meer info

* De bovenstaande waarde zijn gebaseerd op een dikte van 23,5 cm voor EPS parels.

Bodemisolatie kosten

Wat kost bodemisolatie nou eigenlijk? De kosten voor het isoleren van uw bodem zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van uw woning. De bodemisolatie werkzaamheden zijn immers maatwerk. U kunt het uitvoeren van bodemisolatie daarnaast beter zien als een investering dan een kostenpost. U gaat na de isolatiewerkzaamheden namelijk direct op uw stookkosten besparen. Deze besparing kan met het gebruik van onze Isoplus EPS Parels oplopen tot wel 12%! Meer vragen over de bodemisolatie kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit geldt ook voor het aanvragen van een offerte

Bodemisolatie nodig? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u ook besparen en duurzaam bezig zijn door te kiezen voor de beste bodemisolatie? Door 40 jaar ervaring in de isolatiebranche weten we inmiddels hoe het werkt. Iedere klus is uniek, dus vertel ons wat uw wensen zijn. Graag gaan we voor u aan de slag met het bieden van duurzame oplossingen die generaties meegaan. 

Certificeringen

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Bij Technisol bieden wij nu ook zonnepanelen aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie