+31 24 6417303


Dakisolatie van Technisol Isolatie

Alles over uw dak isoleren door Technisol

Dakisolatie is één van de belangrijkste isolatiemogelijkheden voor uw woning. In een woning gaat zo’n 30 procent van de energie verloren als een dak nog niet (goed) geïsoleerd is. De specialisten van Technisol Isolatie kunnen u daarom helpen met de beste dakisolatie voor uw woning. Hiermee bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en verbetert uw wooncomfort. Maar er zijn nog veel meer redenen om uw dak te isoleren. Hieronder leest u meer over de voordelen en mogelijkheden!

Voordelen van dakisolatie

Het isoleren van uw dak heeft meerdere voordelen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

Geld besparen

Als u kiest voor het isoleren van uw dak, gaat u direct geld besparen. Door uw dak te isoleren gaat er geen warmte meer verloren via het dak. Dit resulteert in lagere stookkosten, en dus een lagere energierekening. U hoeft namelijk minder te stoken om een prettige binnentemperatuur te bereiken. 

Beter wooncomfort

Door middel van dakisolatie verliest u minder warmte en blijft uw huis op de juiste temperatuur. Hierdoor zal het binnenklimaat van uw woning prettiger aanvoelen. Dit houdt in dat uw woning in de winter warm blijft en in de zomer koel. Dit resulteert dus in meer comfort en gemak in uw woning. 

Subsidie

Wist u dat er subsidies worden verstrekt voor het isoleren van uw dak? Dit maakt de keuze voor dakisolatie dus nog aantrekkelijker. Voorheen moest u minimaal 2 isolatiemaatregelen treffen om in aanmerking te komen voor subsidie. Per 1 januari 2023 is het echter ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. U kunt ook meer lezen over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) op de website van de RVO. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen!

Snelle terugverdientijd

Als u kiest voor dakisolatie, verdient u uw investering snel terug. Gemiddeld binnen 3 tot 5 jaar. Uiteraard, blijft u ook na deze terugverdientijd jaarlijks geld besparen. Dit rendement zal alleen maar toenemen als de energieprijzen stijgen. Het isoleren van uw dak is dus een slimme keuze! 

Waardeverhoging van uw huis

Als uw huis is voorzien van goede dakisolatie, krijgt uw woning een beter energielabel. Hierdoor wordt uw huis dus meer geld waard. Mocht u het huis in de toekomst willen verkopen, zullen kopers veel waarde hechten aan een beter energielabel. Dit gaat namelijk gepaard met een lagere energierekening.

Minder geluidsoverlast 

Het isoleren van uw dak vermindert de geluidsoverlast die u buiten (mogelijk) ervaart. Wanneer u kiest voor dakisolatie, heeft u bijvoorbeeld minder last van verkeer op straat, luidruchtige buren of vliegverkeer. 

Milieuvriendelijk

Dankzij goede dakisolatie verbruikt u minder energie. Daarmee vermindert uw CO2-uitstoot en dat is goed voor het milieu. U draagt hiermee dus bij aan een duurzamere wereld. U laat de wereld dus een stukje beter achter voor de toekomstige generaties. 

Soorten materialen voor dakisolatie bij Technisol

Dak isoleren met PIR-platen (dak isolatieplaten)

PIR-isolatieplaten zijn dak isolatieplaten en zijn de meest populaire isolatiekeuze vanwege de zeer hoge isolatiewaarde. Ter vergelijking: PIR-isolatieplaten isoleren ongeveer 1.7 keer beter dan bijvoorbeeld glaswol. Door deze hoge isolatiewaarde kan er gewerkt worden met dunnere platen. Hierdoor zijn PIR-platen erg effectief voor het isoleren van daken, aangezien de ruimtes hier vaak beperkter zijn dan elders in uw huis. Door te kiezen voor PIR-platen kunt u uw zolder dus effectief blijven gebruiken. 

Bij Technisol hebben we onze eigen PIR-isolatieplaten ontwikkeld onder de naam Pur’fect Isoboard. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van isolatie, kunnen wij u de beste kwaliteit PIR-platen aanbieden. Onze PIR-platen zijn voorzien van een aluminium/papieren cachering. Hierdoor zijn onze PIR-platen vochtwerend, zodat er geen vochtophoping door condens kan ontstaan. Technisol levert zowel complete isolatiepanelen met een stootvaste (witte) afwerklaag als ‘kale’ isolatieplaten. Het voordeel van afgewerkte PIR-platen is dat deze niet meer bewerkt hoeven te worden. 

Dak isoleren met gespoten Pur (polyurethaan)

Gespoten polyurethaanschuim (Pur) is een andere manier om uw dak te isoleren. In tegenstelling tot PIR-platen, wordt het Purschuim direct naadloos tegen het dak gesprayd. Net als PIR-platen heeft Pur dakisolatie ook een zeer hoge isolatiewaarde. Het voordeel van Purschuim dakisolatie is dat het schuim makkelijk alle naadjes en kiertjes opvult. Pur dakisolatie voorkomt hierdoor een zogenaamde koudebrug. Een koudebrug is een zwakke plek in de isolatie die ervoor zorgt dat er door de naadjes en kiertjes in het dak warmte verloren kan gaan.

Bij Technisol hebben wij ook ons eigen Purschuim ontwikkeld, genaamd Pur’fect RWF/HFO. Ons Purschuim isolatie behoort tot het beste polyurethaan op de markt. Het materiaal is zeer sterk, luchtdicht, naadloos en heeft een uitstekende hechting op vrijwel alle oppervlaktes. 

Mogelijkheden bij Technisol: isolatie per daktype 

Dakisolatie binnenzijde 

Bij Technisol bieden wij de mogelijkheid om uw schuine dak via de binnenzijde te isoleren. Bij schuin dakisolatie vanuit de binnenzijde wordt de isolatie van binnenuit tegen het dakbeschot geplaatst. Het voordeel van het isoleren vanuit de binnenzijde is dat de isolatielaag hier dikker kan zijn dan 5cm. Het isoleren van het dak kan vanuit de binnenzijde met zowel PIR-platen als Purschuim worden uitgevoerd. Meer vragen over schuin dakisolatie binnenzijde? Neem dan contact met ons op! 

Plafond isoleren

Technisol isolatie biedt ook de mogelijkheid om plafonds te isoleren in bijvoorbeeld bergingen. Dit kan met PIR platen of met Purschuim uitgevoerd worden. Vaak wordt voor de afwerking van plafondisolatie gebruik gemaakt van houtwolcementplaten. Vragen over plafondisolatie? Neem dan contact met ons op!

Dakisolatie kosten

De kosten voor het isoleren van uw woning zijn sterk afhankelijk van de constructie van uw huis en de soort isolatie die u graag wilt gebruiken. Onze isolatiewerkzaamheden zijn immers maatwerk. Het grote voordeel van het isoleren van uw dak is dat het geen weggegooid geld is. U kunt de keuze voor dakisolatie dus beter zien als investering dan als kostenpost. U gaat na de isolatiewerkzaamheden namelijk direct op uw stookkosten besparen. Deze besparing bedraagt voor een hoekwoning met een verwarmde zolder gemiddeld € 650,- per jaar. Vragen over dakisolatie kosten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen! 

Dakisolatie nodig? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u ook geld gaan besparen door te kiezen voor de beste dakisolatie? Door 40 jaar ervaring in de isolatiebranche weten we inmiddels hoe het werkt. Ook voor uw woning. Iedere klus is uniek, dus vertel ons wat uw wensen zijn. Wij staan u graag te woord!

Certificeringen

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Bij Technisol bieden wij nu ook zonnepanelen aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie