+31 (0)24 6417303


Spouwmuurisolatie

Alles over uw spouwmuur isoleren door Technisol Isolatie

Door het vullen van uw spouwmuur met isolatie, gaat u fors besparen op uw energiekosten. Daarnaast zal spouwmuurisolatie ook het wooncomfort in uw huis vergroten. Het isoleren van uw spouwmuur dient professioneel uitgevoerd te worden met de juiste isolatiematerialen. Technisol Isolatie helpt u  graag met de beste spouwmuurisolatie voor uw woning. Wij zijn een door Insula gecertificeerd isolatiebedrijf en wij mogen hierdoor verschillende isolatiematerialen aanbrengen. Hieronder leest u meer over de voordelen en mogelijkheden van het isoleren van uw spouwmuur.  

Wat is spouwmuurisolatie?

U vraagt zich wellicht af wat een spouwmuur nou precies is. Een spouwmuur is de ruimte/lucht tussen de binnen-en-buitenmuur in uw woning. De meeste woningen vanaf 1920 zijn voorzien van een spouwmuur. Echter, zijn veel van deze spouwmuren nog niet geïsoleerd. Er is dus een kans dat uw woning nog niet is voorzien van spouwmuurisolatie. Technisol helpt u daarom graag met de beste spouwmuurisolatie voor het isoleren van de spouwmuur in uw woning!

Uw spouwmuur isoleren? De voordelen

Waarom is het isoleren van uw spouwmuur een slimme keuze? Lees hieronder de voordelen van het isoleren van uw spouwmuur:

Energiebesparing 

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope manier voor het isoleren van uw woning. Hierdoor zult u de kosten van het isoleren van uw spouwmuur dan ook snel terugverdienen. Het rendement van het isoleren van uw spouwmuur kan oplopen tot wel 28% als u kiest voor Purschuim.  

Verbetering van uw wooncomfort 

Door middel van spouwmuurisolatie verliest u minder warmte en blijft uw huis beter op juiste temperatuur. In de winter zal uw huis behaaglijk voelen en in de zomer koel. Hierdoor zal het wooncomfort in uw huis aanzienlijk verbeteren.

Minder vocht in huis 

Goede isolatie gaat vocht in uw huis tegen. Spouwmuurisolatie is daarom ook een goede oplossing tegen schimmel in huis.

Meerwaarde voor uw woning 

Door het isoleren van uw spouwmuur is uw huis duurzamer en krijgt u een beter energielabel. Hierdoor wordt uw woning meer waard!  

Subsidiemogelijkheden 

Voor het isoleren van uw spouwmuur zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Op dit moment bedraagt de subsidie voor het isoleren van uw spouwmuur € 5,- per m². U kunt ook meer lezen over Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) op de website van de RVO. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen!

Een milieubewuste keuze 

Goede spouwmuurisolatie zorgt voor minder energieverbruik, waardoor u een positieve bijdrage levert aan een duurzamere wereld. 

Soorten spouwmuurisolatie bij Technisol Isolatie 

Isoleren spouwmuur met Polyurethaanschuim (Purschuim)

De beste spouwmuurisolatie keuze is polyurethaanschuim, ook wel Purschuim genoemd. Purschuim heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde. Hierdoor krijgt u met Pur spouwmuurisolatie het hoogste rendement en het meeste wooncomfort. Bij Technisol maken wij al decennialang gebruik van dit isolatiemateriaal. Wij hebben vanwege onze kennis ons eigen polyurethaanschuim ontwikkeld, onder de naam Pur’fect. Voor het isoleren van spouwmuren maken wij gebruikt van ons Pur’fect Plus schuim. Pur’fect Plus is Pur spouwmuurisolatie op waterbasis en daarom milieuvriendelijk. 

Isoleren spouwmuur met EPS-parels

Een andere goede keuze voor het isoleren van uw spouwmuur is het isoleren met zogenoemde grijze EPS-Parels. EPS Parels (ook wel EPS-schuimparels) zijn piepschuimbolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. De EPS-parels hebben een grijze kleur, omdat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet zorgt er voor dat warmte gereflecteerd wordt, waardoor er een hogere isolatiewaarde gerealiseerd kan worden. Bij Technisol maken we gebruik van onze zogeheten Isoplus EPS Parels. Onze EPS Parels gaan vocht tegen en hebben een hoog isolerend vermogen. 

Isoleren spouwmuur met Glaswol

Bij Technisol bieden wij ook de mogelijkheid om uw spouwmuur te isoleren met glaswol. Glaswol wordt, zoals de naam al zegt, gemaakt van glas. Daarnaast bestaat het isolatiemateriaal voornamelijk uit zand, soda en kalk. Het voordeel van glaswol is dat het geluidsoverlast vermindert, het gaat vocht tegen en het is relatief goedkoop. Ook heeft glaswol een hoge isolatiewaarde. Bij Technisol werken we met Supafil glaswol.  

Bekijk hieronder het overzicht met alle soorten isolatie die Technisol aanbiedt.

Polyurethaan (Pur)

EPS-Parels

Glaswol (Supafil)

Isolatiewaarde

RC 2.36 M2 K/W

RC 2.11 M2 K/W

RC 2.11 M2 K/W

Maximaal rendement

28%

18%

18%

Meer info

Meer info

Meer info

*De bovenstaande waardes zijn gebaseerd op een spouwmuurdikte van 7 centimeter.

Kosten spouwmuurisolatie 

De spouwmuurisolatie kosten zijn sterk afhankelijk van de constructie van uw huis en de soort isolatie dat u graag wilt gebruiken. Onze spouwmuurisolatie werkzaamheden zijn immers maatwerk. Uw spouwmuur isoleren is een investering en dus zeker geen kostenpost. U gaat na de isolatiewerkzaamheden namelijk direct op uw stookkosten besparen. Deze besparing kan met het gebruik van Purschuim oplopen tot wel 28%! Voor meer vragen over de spouwmuurisolatie kosten kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit geldt ook voor het aanvragen van een offerte

Spouwmuur isoleren? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u ook kiezen voor de beste spouwmuurisolatie? Door 40 jaar ervaring in de isolatiebranche weten we inmiddels hoe het werkt. Ook voor uw woning. Iedere klus is uniek, dus vertel ons wat uw wensen zijn. Wij staan u graag te woord!

Certificaten