+31 (0)24 6417303


Vloerisolatie

Alles over uw vloer isoleren door Technisol Isolatie 

U kent het wel, koude voeten vanwege een ijskoude vloer als de temperatuur in het najaar daalt en de winter langzamerhand aanbreekt. Vloerisolatie zorgt ervoor dat dit gevoel tot het verleden gaat behoren. Als u kiest voor het isoleren van uw vloer wordt de temperatuur van uw vloer namelijk een stuk behaaglijker. Uw woning wordt niet alleen een stuk comfortabeler, ook gaat u direct geld besparen als u kiest voor de beste vloerisolatie bij Technisol.  

Wat is vloerisolatie?

Bij het isoleren van uw vloer wordt er via de kruipruimte isolatiemateriaal aan de onderkant van de woning aangebracht. Onze medewerkers zijn vakkundig opgeleid om de werkzaamheden op de juiste manier uit te voeren. Daarnaast gebruiken wij isolatiematerialen die we zelf hebben ontwikkeld, waardoor de kwaliteit altijd gewaarborgd is. 

Waarom uw vloer isoleren? De voordelen van vloerisolatie 

Wilt u graag uw vloer isoleren? Of twijfelt u nog? Lees hieronder over de voordelen van het isoleren van uw vloer. 

Lagere stookkosten

Als uw vloer nog niet geïsoleerd is, wordt uw woning minder snel warm en verdwijnt de warmte sneller uit uw woning. U moet dus meer stoken om uw woning op een aangename temperatuur te krijgen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat in de winter de warmte in uw woning beter wordt vastgehouden, waardoor uw energiekosten zullen dalen. U gaat dus aanzienlijk besparen op uw stookkosten.  

Beter wooncomfort 

Vloerisolatie zorgt ervoor dat er geen optrekkend vocht meer vanuit de kruipruimte in uw woning kan komen. Daarnaast zult u geen last meer hebben van een koude vloer. Door het aanbrengen van isolatie wordt er namelijk een scheiding tussen de koude kruipruimte en uw warme woning gecreëerd. Hierdoor kan ook kou niet meer vanuit de kruipruimte omhoogtrekken. 

Snelle terugverdientijd & subsidiemogelijkheden

Door te kiezen voor vloerisolatie gaat u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Gemiddeld heeft u deze investering dan ook binnen 5 jaar terugverdiend. Een ander bijkomstig voordeel is de subsidie die wordt verstrekt als u kiest voor het verduurzamen van uw woning. Op dit moment bedraagt de subsidie op vloerisolatie €7,- per m2 en op bodemisolatie €4,- per m2. U kunt ook meer lezen over Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) op de website van de RVO. Neem voor meer vragen vrijblijvend contact met ons op!

9% BTW op de arbeidskosten

Op de arbeidskosten van het isoleren van uw vloer betaalt u maar 9% BTW. Dit maakt het isoleren van uw vloer extra aantrekkelijk. 

Meerwaarde voor uw woning

Door te kiezen voor vloerisolatie, wordt uw huis groener waardoor deze een beter energielabel krijgt. Hierdoor wordt uw woning meer geld waard. 

Duurzame oplossing 

Kiezen voor goede vloerisolatie zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken, daarom levert het een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving. 

De beste vloerisolatie soorten bij Technisol isolatie 

Vloer isoleren? Kies voor de beste vloerisolatie soorten bij Technisol.  

Isolatie vloer met Polyurethaanschuim (vloerisolatie Pur)

De beste vloerisolatie keuze is het isoleren met polyurethaanschuim, ook wel Purschuim genoemd. Pur vloerisolatie heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde. Pur vloerisolatie biedt daarom het hoogste isolatie rendement en het meeste wooncomfort. Bij Technisol maken wij al decennialang gebruik van dit isolatiemateriaal. Wij hebben vanwege onze kennis ons eigen polyurethaanschuim ontwikkeld, onder de naam Pur’fect. Voor het isoleren van vloeren maken wij gebruik van ons Pur’fect RWF/HFO schuim. Pur’fect RWF/HFO is milieuvriendelijk schuim op waterbasis. Meer vragen over vloerisolatie Pur? Neem dan gerust contact met ons op!

Isolatie vloer met EPS parels (Bodemisolatie)

Een andere goede keuze voor het isoleren van uw vloer is het isoleren met zogenoemde grijze EPS Parels. EPS Parels (ook wel EPS schuimparels) zijn piepschuimbolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. De EPS parels hebben een grijze kleur, omdat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet zorgt er voor dat warmte gereflecteerd wordt, waardoor er een hogere isolatiewaarde gerealiseerd kan worden. Bij Technisol maken we gebruik van onze zogeheten Isoplus EPS Parels. Onze EPS Parels gaan vocht tegen en hebben een hoog isolerend vermogen. Meer vragen over isoleren met EPS parels? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen! 

Bekijk hieronder het overzicht met alle soorten isolatie die Technisol aanbiedt:

Polyurethaan (Pur)

EPS-Parels

Isolatiewaarde

RC 3.85 M2 K/W

RC 3.85 M2 K/W

Maximaal rendement

18%

12%

Meer info

Meer info

* De bovenstaande waardes zijn gebasseerd op een dikte van 10cm voor PUR en 27,5 cm voor EPS parels.

Vloerisolatie kosten 

Wat kost vloerisolatie nou eigenlijk? De kosten voor het isoleren van uw vloer zijn afhankelijk van de grootte van uw woning en het isolatiemateriaal dat u graag wilt gebruiken. Onze vloerisolatie werkzaamheden zijn immers maatwerk. Het isoleren van uw vloer is een investering en dus zeker geen kostenpost. U gaat na de isolatiewerkzaamheden namelijk direct op uw stookkosten besparen. Deze besparing kan met het gebruik van Purschuim oplopen tot wel 18%! Meer vragen over vloerisolatie kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit geldt ook voor het aanvragen van een offerte

Vloerisolatie nodig? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u ook besparen door te kiezen voor de beste vloerisolatie? Door 40 jaar ervaring in de isolatiebranche weten we inmiddels hoe het werkt. Ook voor uw woning. Iedere klus is uniek, dus vertel ons wat uw wensen zijn. Wij staan u graag te woord!

Certificaten