+31 24 6417303

Meer informatie?

Vraag het Laurens Loenen +31 24 6417303 Offerte aanvragen Contact opnemen

Natuurvriendelijk isoleren met Technisol Isolatie

Natuurvriendelijk isoleren staat centraal bij Technisol Isolatie en in december 2023 behaalden wij het Natuurvriendelijk Isoleren certificaat van Natuurvriendelijkisoleren.nl. Dit certificaat bevestigt de toewijding van Technisol aan het milieu en onderstreept het belang van verantwoord isoleren. In dit artikel duiken we in de wereld van natuurvriendelijk isoleren; hoe gaat dat precies, waarom is het zo belangrijk en wat is de rol van Technisol Isolatie?

Wat is natuurvriendelijk isoleren?

Natuurvriendelijk isoleren draait om het bewust omgaan met de natuur tijdens het gehele isolatieproces. Dat houdt onder andere in dat we rekening houden met eventueel aanwezige beschermde dieren in de te isoleren woning. Alles draait om isolatiewerkzaamheden uitvoeren zonder schade toe te brengen aan de lokale flora en fauna.

Uw woning laten isoleren is sowieso een goed idee: het is goed voor het wooncomfort én voor de portemonnee. En met natuurvriendelijk isoleren is het ook nog eens goed voor het klimaat en de natuur. De methode is speciaal ontwikkeld om de natuur te ontzien. Laten we de voordelen ervan eens op een rij zetten:

  • Voldoen aan de Wet natuurbescherming.

  • Voorkomt schade aan biodiversiteit.

  • Ontzorgt u als woningeigenaar.

  • Diervriendelijke werkwijze.

Waarom natuurvriendelijk isoleren?

Het belang van natuurvriendelijk isoleren voor natuur en milieu kan niet genoeg benadrukt worden. Technisol Isolatie erkent dit belang en zet zich actief in om schade aan beschermde diersoorten, zoals vleermuizen en vogels, te voorkomen. Bovendien is natuurvriendelijk isoleren niet alleen wenselijk, maar ook verplicht in Nederland. Daarnaast willen wij als bedrijf niet alleen voldoen aan de regelgeving, maar ook een voorloper zijn in het creëren van duurzame oplossingen. Isoleren mag niet betekenen dat dieren hun huis verliezen.

Natuurvriendelijk isoleren volgens natuurvriendelijkisoleren.nl

Het Natuurvriendelijk Isoleren certificaat van Technisol Isolatie is niet zomaar een label. Het certificaat, uitgegeven door natuurvriendelijkisoleren.nl, vereist een grondige training voor isolatiebedrijven. Tijdens deze training leren isolatiebedrijven wat er komt kijken bij het natuurvrij maken van een woning. De isolatiebedrijven leren verschillende technieken om openingen in woningen af te sluiten. Bovendien moeten de deelnemers van de training aantonen dat ze in staat zijn om op een verantwoorde manier isolatiewerkzaamheden uit te voeren, zonder schade aan de natuur toe te brengen.

Het certificaat legt de nadruk op de waarde van zeldzame vogels, vleermuizen en andere beschermde diersoorten. Het theoretische gedeelte bespreekt onder andere de eisen en regelgeving, terwijl het praktijkexamen isolatiebedrijven test op hun vaardigheden om een woning op een natuurvriendelijke manier te isoleren.

Natuurvriendelijkisoleren.nl benadrukt ook het belang van de training voor isolatiebedrijven. Het certificaat garandeert dat isolatie professionals bekwaam zijn in het natuurvriendelijk isoleren van woningen, met aandacht voor de leefgebieden van dieren. 


Woning natuurvrij maken

Het natuurvrij maken als onderdeel van natuurvrij isoleren van een woning gebeurt voorafgaand aan de werkzaamheden. Technisol verzorgt dit voor u als onderdeel van het isolatieproces, er hoeft geen externe partij aan te pas te komen.

Vóór de start van de isolatiewerkzaamheden geven we dieren zoals vogels en vleermuizen de kans om de woning te verlaten. Dat houdt in dat isolatiespecialisten de openingen onder de dakrand dichtmaken of lappen plaatsen voor openingen in de spouwmuur. Dieren kunnen dan nog wel naar buiten, maar niet meer naar binnen.

Spouwmuur natuurvriendelijk isoleren

Spouwisolatie is een manier van isoleren die wij verantwoord uitvoeren. Niet alleen milieubewust, maar ook natuurvrij: we dragen met onze werkwijze ook bij aan de instandhouding van lokale ecosystemen. Wat houdt natuurvrij isoleren in: in spouwmuren van woningen leven vaak vogels of vleermuizen. Een spouwmuur isoleren zonder voorzorgsmaatregelen leidt dan ook vaak tot het doden van dieren en het verdwijnen van hun verblijfplaatsen. 

Bij natuurvriendelijk een spouwmuur isoleren krijgen de dieren de kans weg te komen en een nieuwe plek te vinden. Daar zorgt het isolerende bedrijf voor. Kort samengevat: natuurvriendelijk een spouwmuur isoleren houdt in dat het isolatiebedrijf voor de start van de spouwisolatie zorgt voor een nieuwe verblijfplaats voor dieren die voorheen in de spouw leefden.

Natuurvriendelijk isoleren: Technisol Isolatie

Technisol Isolatie nodigt je uit om contact op te nemen voor meer informatie over onze benadering van natuurvriendelijk en natuurvrij isoleren. Als gecertificeerd bedrijf met het Natuurvriendelijk Isoleren certificaat, voorzien we je woning van hoogwaardige isolatiediensten die niet alleen effectief zijn, maar ook vriendelijk voor de natuur.

Wil je meer weten over onze aanpak bij natuurvriendelijk isoleren? We delen graag onze ervaringen en laten zien hoe we bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Ontdek de voordelen van natuurvriendelijk isoleren met Technisol Isolatie. Neem vandaag nog contact op!

Meer informatie

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Bij Technisol bieden wij nu ook zonnepanelen aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie