+31 24 6417303


EPS-Parels

Bij Technisol maken wij gebruik van onze zogeheten Isoplus EPS-Parels voor vloer- en spouwmuurisolatie. De EPS-Parels of EPS-Schuimparels zijn eigenlijk piepschuim bolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. EPS-Parels zijn kleine bolletjes, qua grootte vergelijkbaar met linzen. Door deze afmeting zijn de parels ook in kleinere (na-)isolatieprojecten goed toepasbaar. De kleur is grijs, doordat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet reflecteert warmte, waardoor de isolatiewaarde van EPS-Parels omhoog gaat. 

Verschillende soorten isolatieparels

Er bestaan verschillende gradaties EPS-Parels, namelijk HR, HR+ en HR++. De HR en HR+ zijn witte isolatieparels en hebben door hun kleur een lagere isolatiewaarde dan de HR++, die gemaakt is van grafiet. De HR en HR+ schuimparels zijn vaak goedkoper, maar leveren ook minder rendement op. Wat betreft prijs-kwaliteitverhouding raden wij bij Technisol aan om voor HR++ schuimparels te kiezen.

De voordelen van EPS-Parels

Dampdoorlatend

Veel mensen kiezen voor EPS-Parels vanwege de dampdoorlatende eigenschap. De parels zijn ademend en nemen geen vocht op, waardoor de kans op vochtproblemen heel klein zijn. 

Duurzaam

Doordat de EPS-Parels voor 2% uit EPS en 98% uit lucht bestaan, zijn ze zeer milieuvriendelijk. Bovendien is bewezen dat de EPS-Parels zelfs na 40 jaar nog dezelfde isolatiewaarde hebben. Wanneer EPS-Parels vervangen moeten worden, worden deze makkelijk gerecycled. 

Goede dekking

De EPS-Parels hebben een gemiddelde grootte van 3mm. Door dit kleine formaat vallen de schuimpareltjes perfect in elkaar en vormen zo een goede basis voor isolatie. 

EPS-Parels aanbrengen? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u meer weten over EPS-Parels? Of heeft u vragen over het isoleren van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op!

Certificeringen

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Bij Technisol bieden wij nu ook zonnepanelen aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie