+31 (0)24 6417303


EPS-Parels

Bij Technisol maken wij gebruik van onze zogeheten Isoplus EPS-Parels voor vloer- en spouwmuurisolatie. De EPS-Parels of EPS-Schuimparels zijn eigenlijk piepschuim bolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. EPS-Parels zijn kleine bolletjes, qua grootte vergelijkbaar met linzen. Door deze afmeting zijn de parels ook in kleinere (na-)isolatieprojecten goed toepasbaar. De kleur is grijs, doordat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet reflecteert warmte, waardoor de isolatiewaarde van EPS-Parels omhoog gaat. 

Verschillende soorten isolatieparels

Er bestaan verschillende gradaties EPS-Parels, namelijk HR, HR+ en HR++. De HR en HR+ zijn witte isolatieparels en hebben door hun kleur een lagere isolatiewaarde dan de HR++, die gemaakt is van grafiet. De HR en HR+ schuimparels zijn vaak goedkoper, maar leveren ook minder rendement op. Wat betreft prijs-kwaliteitverhouding raden wij bij Technisol aan om voor HR++ schuimparels te kiezen.

De voordelen van EPS-Parels

Dampdoorlatend

Veel mensen kiezen voor EPS-Parels vanwege de dampdoorlatende eigenschap. De parels zijn ademend en nemen geen vocht op, waardoor de kans op vochtproblemen heel klein zijn. 

Duurzaam

Doordat de EPS-Parels voor 2% uit EPS en 98% uit lucht bestaan, zijn ze zeer milieuvriendelijk. Bovendien is bewezen dat de EPS-Parels zelfs na 40 jaar nog dezelfde isolatiewaarde hebben. Wanneer EPS-Parels vervangen moeten worden, worden deze makkelijk gerecycled. 

Goede dekking

De EPS-Parels hebben een gemiddelde grootte van 3mm. Door dit kleine formaat vallen de schuimpareltjes perfect in elkaar en vormen zo een goede basis voor isolatie. 

EPS-Parels aanbrengen? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u meer weten over EPS-Parels? Of heeft u vragen over het isoleren van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op!

Certificaten