+31 24 6417303

Glaswol (Supafil)

Bij Technisol maken wij gebruik van Glaswol voor spouwmuurisolatie. Glaswol wordt gemaakt door, inderdaad, glas. Daarnaast bestaat het mengsel voor glaswol voornamelijk uit zand, soda en kalk. Voor de productie van glaswol worden deze grondstoffen gesmolten op een temperatuur van 1000 tot 1500 graden Celsius. 

Hoe wordt Glaswol gemaakt?

De gesmolten grondstof moet worden vervezeld. Dit kan op drie verschillende manieren, namelijk: trekken, blazen en centrifugeren. Een combinatie van technieken is ook mogelijk.

Het blazen en centrifugeren zijn technieken die worden toegepast om isolatiemateriaal te produceren. Het gesmolten goedje wordt door een stroomstraal uit elkaar geblazen of via snel roterende schijven uit elkaar geslingerd. In beide gevallen zal de gesmolten substantie stollen doordat het afkoelt. Uiteindelijk houd je zo dunne vezels over. Deze worden waterafstotend gemaakt door het met een geschikt preparaat te behandelen.

Om isolatiematten of -platen te kunnen fabriceren, moeten de vezels worden gebonden door middel van een kleine hoeveelheid vloeibaar bindmiddel. Na deze behandeling gaan de vezels in de heteluchtoven waardoor het bindmiddel uithardt. Het uitgeharde product wordt vervolgens op maat gesneden. 

Door de anorganische samenstelling is glaswol ongevoelig voor aantasting door zwammen of schimmels. Bovendien verweekt het niet door warmte. Daarnaast vindt er ook geen wisselwerking plaats tussen het glaswol met bouwmaterialen, waardoor metaal, hout, kunststof en kabelmantels niet worden beschadigd. 

De voordelen van Glaswol

1. Vult alle kleine gaatjes en plekjes

2. Vermindert geluidsoverlast

3. Kan goed tegen vocht

4. Geen voedingsbron voor bacteriën

5. Relatief goedkoop

Glaswol isolatie aanbrengen? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u meer weten over Glaswol? Of heeft u vragen over het isoleren van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op!

Certificeringen

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Bij Technisol bieden wij nu ook zonnepanelen aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie