+31 24 6417303


Polyurethaan (Purschuim) isolatie

Bij Technisol maken wij al jarenlang gebruik van het isolatiemateriaal Polyurethaan (Purschuim). Wij hebben ons eigen Pur'fect polyurethaan schuim ontwikkeld, welke de hoogste isolatiewaarde in de markt heeft! Dankzij de unieke, milieuvriendelijke eigenschappen van Polyurethaan bent u verzekerd van de beste kwaliteit isolatie. 

Polyurethaan (Purschuim) heeft een zeer goede isolatiewaarde. Het is stabiel en vormvast en is geschikt voor blootstelling aan vocht. Daarnaast bouwt het zelf een laag op aan het oppervlak. Polyurethaan is flexibel en hoogwaardig isolatiemateriaal en heeft bovendien een lange levensduur, waardoor het ook milieuvriendelijk en duurzaam is.

Isolatiemogelijkheden met polyurethaan (Pur)

Technisol biedt de volgende isolatiemogelijkheden voor het isoleren met Purschuim:

De voordelen van polyurethaan (Pur) isolatie

1. De hoogste isolatiewaarde (lambdawaarde van 0.023 – 0.032 W/mk);

2. Het neemt geen vocht op waardoor de isolatiewaarde constant blijft;

3. Zeer geschikt voor blootstelling aan vocht;

5. Bijzonder geschikt voor smalle en vervuilde spouwmuren;

6. Lange levensduur;

7. Milieuvriendelijk en duurzaam;

8. Luchtdicht en naadloos.

Hoe werkt Polyurethaan (Purschuim)?

Purschuim wordt gemaakt door de chemische reactie van twee afzonderlijke basiscomponenten: polyol en isocynaat. Aan de polyol wordt een soort blaasmiddel bijgevoegd, die door de warmte gaat koken en gasbellen veroorzaakt. Hierdoor wordt het vloeibare mengsel opgeblazen, zoals gist dat doet met brooddeeg. Wanneer het mengsel voldoende vast is geworden is het ‘’uitgehard’’ en vindt er geen verdere expansie plaats. 

Het Purschuim wordt gespoten door middel van een tweecomponentenspuit die ervoor zorgt dat de twee basiscomponenten polyol en isocynaat innig worden vermengd voordat ze de spuit verlaten. Het reactiemengsel is nog vloeibaar op het moment dat het wordt gespoten, zo kan het de diepste plekken ook bereiken. Daarna gaat het mengsel opschuimen en na 1 á 2 minuten is het schuim uitgehard. De druk die bij het opschuimen ontstaat zorgt ervoor dat het mengsel in alle hoeken en holtes wordt gedrukt. Als het schuim bijna is uitgehard, scheuren de celwanden open. Er blijft een soort open-cellig schuim achter, waardoor eventueel vocht nog via de muren naar buiten kan worden afgevoerd. 

Het uitgeharde schuim is nu een stevige massa geworden met een fijne celstructuur. Het bestaat uit koolstof, waterstof, zuurstof en stikstof. Het kenmerk van Purschuim is dat het zich snel hecht aan verschillende materialen, dus ook aan het metselwerk van een huis. Het verse schuim is binnen een paar uur geurvrij en verweekt ook niet bij eventuele warmte. 

Purschuim wordt niet aangetast door aanraking met verduurzamingsmiddelen van het bouwhout. Daarnaast maakt het geen leidingen van hard PVC of polyetheen kapot. Ook is het Purschuim niet corrosief tegenover metaal en is het geen voedingsbron voor zwammen of schimmels. Wel kunnen polystreenschuimplaten als gevolg van de reactiewarmte verweken of deformeren. 

Polyurethaan (Purschuim) isolatie aanbrengen? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u meer weten over polyurethaan (Purschuim)? Of heeft u vragen over het isoleren van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op!

Certificeringen

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Energie oplossingen

Bij Technisol bieden wij ook zonnepanelen / batterijopslag aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie