+31 (0)24 6417303

Isoleren, ventileren, vocht

Isolatie, ventilatie en vocht; ze kunnen niet mét en niet zónder elkaar. Voor een gezonde woonomgeving is een goede vochtbalans nodig. Dat doet u door uw huis goed de isoleren en te ventileren. 

Nu denkt u misschien, is dit niet tegenstrijdig? Juist niet! Een goede afstemming van vochtbalans, isolatie en ventilatie zorgt voor ene ideale woonsituatie. 

Te veel vocht in huis kan namelijk leiden tot schimmel en het verergeren van astma-gerelateerde klachten. Een te droge lucht kan juist weer zorgen voor klachten aan de ogen, neus en keel.  Hoe bereikt u dan de ideale vochtbalans?

Isoleren: Isoleer uw woning! Daarmee voorkomt u de kans op vochtproblemen, doordat de muren warmer en dus droger zijn. Zonder goede isolatie kan vocht ongestoord muren en vloerbalken binnendringen, met rotting, schimmel, condens en ongedierte als gevolg. 

Ventileren: Ventileer uw woning! Onvoldoende ventileren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar let op dat u hier wel een juiste balans in houdt en het niet ten koste gaat van uw energieverbruik. Bij Technisol raden we aan om gebruik te maken van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Vragen? Schakel dan isolatiebedrijf Technisol in!

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen! 

Certificaten