+31 24 6417303

Woningisolatie: alle informatie op een rij

Huis isoleren: alles over isolatie

Het spookt wellicht al lang door uw hoofd, u wilt uw woning graag verduurzamen en bent opzoek gegaan naar hoe u dit het beste kunt doen. Grote kans dat isoleren hoog uit de zoekresultaten kwam. Maar wat is isoleren nou precies? Wij leggen het graag voor u uit! Woningisolatie vermindert uw energiekosten. Kiezen voor het isoleren van uw woning kan namelijk leiden tot een energiebesparing van wel 50%! Dat komt omdat uw woning hierdoor minder warmte verliest via het dak, spouwmuren en de vloer. De investering verdient u dus ook snel terug. Kiezen voor woningisolatie zorgt niet alleen voor een energiebesparing, het is ook een duurzame keuze die generaties mee gaat. Hieronder vertellen wij u graag meer over het isoleren van uw woning door isolatiebedrijf Technisol. 

Wat is (thermisch) isoleren?

Isoleren betekent dat materiaal wordt aangebracht wat ervoor zorgt dat kou, warmte of geluid minder goed naar binnen of buiten kan. Bij isolatiebedrijf Technisol werken we met thermische isolatie. Het isolatiemateriaal zorgt voor een buffer tussen binnen-en-buiten waardoor uw woning in de winter warm blijft en in de zomer koel. Hierdoor zorgt isolatie voor meer wooncomfort en lagere stookkosten. Door thermische isolatie is er namelijk minder energie nodig om uw woning te verwarmen. Als u kiest voor het isoleren van uw woning wordt uw woning direct behaaglijker en gaat u energie (en dus geld) besparen. Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan een beter milieu. 

Voordelen isoleren 

Wilt u graag uw huis isoleren? Ontdek hieronder dan de voordelen van het isoleren van uw woning.   

Lagere stookkosten 

Door een goed geïsoleerde woning blijft de kou buiten en wordt de warmte beter binnen gehouden. Omdat er minder warmte verloren gaat, gaan de stookkosten omlaag. Woningisolatie is dus een investering die zichzelf weer terugverdiend!

Uw woning wordt comfortabeler 

Doordat de warmte in huis blijft, zullen uw binnenmuren ook warmer gaan aanvoelen. Daardoor blijft de binnentemperatuur constanter. Er ontstaat een betere woonsfeer en meer wooncomfort.

Geen vochtproblemen meer 

Bij een niet-geïsoleerde woning kan vocht ongestoord naar binnen dringen. Zo ontstaat er tocht, condens en kan het zelfs leiden tot ongedierte en schimmel. Goede isolatie voorkomt deze problemen omdat wanden, vloeren en daken warmer en droger blijven. 

Een duurzame keuze 

Minder stookkosten betekent ook minder CO2-uitstoot. Woningisolatie is dus een milieubewuste keuze. U draagt hiermee dus bij aan een duurzamere wereld. 

Minder geluidsoverlast 

Geluidsoverlast veroorzaakt door kieren in wanden, vloeren en daken wordt door woningisolatie gereduceerd. Wanneer u kiest voor woningisolatie, heeft u bijvoorbeeld minder last van verkeer op straat, gehorige buren of vliegverkeer.

Uw woning wordt meer waard 

Uw huis krijgt een beter energielabel door goede woningisolatie. Dat werkt waardeverhogend voor uw huis!

U ontvangt subsidie voor het isoleren van uw woning 

Wist u dat u subsidie ontvangt voor het isoleren van uw woning? Dit maakt de keuze voor woningisolatie dus nog aantrekkelijker. Daarnaast is het lage btw-tarief van toepassing over de arbeidskosten van woningisolatie. Deze bedraagt 9%. Voor actuele subsidiemogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ook meer lezen over Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) op de website van de RVO.

Soorten isolatie werkzaamheden bij isolatiebedrijf Technisol  

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is de ruimte/lucht tussen de binnen-en-buitenmuur in uw woning. Het isoleren van uw spouwmuur kan een rendement tot wel 28% opleveren! Het is daarom ook een van de meest gekozen isolatiewerkzaamheden. Isolatiebedrijf Technisol biedt de mogelijkheid om uw spouwmuur te isoleren met Purschuim isolatie, EPS Parels of glaswol. 

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat u in de winter geen last meer heeft van koude voeten door een koude vloer. Er wordt bij het isoleren van uw vloer namelijk isolatiemateriaal vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van uw vloer aangebracht. Hierdoor kan de koude lucht uit de kruipruimte dus niet meer omhoogtrekken. Wij bieden de mogelijkheid om uw vloer te isoleren met Purschuim isolatie of EPS Parels. 

Dakisolatie

Dakisolatie is één van de belangrijkste isolatiemogelijkheden voor het isoleren van uw woning. In een woning gaat tot wel 30 procent van de energie verloren als een dak nog niet (goed) geïsoleerd is. Bij Technisol bieden wij de mogelijkheid om de binnenzijde van uw dak te isoleren met PIR-platen of Purschuim isolatie.  

Soorten isolatie materialen bij Technisol 

Polyurethaan isolatie (Pur isolatie): dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie 

Bij Technisol maken wij al jarenlang gebruik van het isolatiemateriaal Polyurethaan (Pur isolatie). Wij hebben ons eigen Pur'fect polyurethaan schuim ontwikkeld, welke de hoogste isolatiewaarde in de markt heeft! Dankzij de unieke, milieuvriendelijke eigenschappen van Pur isolatie bent u verzekerd van de beste kwaliteit isolatie. Purschuim isolatie heeft een zeer goede isolatiewaarde. Het is stabiel en vormvast en is geschikt voor blootstelling aan vocht. Daarnaast bouwt het zelf een laag op aan het oppervlak. Pur isolatie is flexibel en hoogwaardig isolatiemateriaal en heeft bovendien een lange levensduur, waardoor het ook milieuvriendelijk en duurzaam is. Daarom is Purschuim isolatie een van de beste isolatiemogelijkheden.  

EPS Parels: vloerisolatie & spouwmuurisolatie 

Bij Technisol maken wij gebruik van EPS-Parels voor vloer- en spouwmuurisolatie, genaamd Isoplus EPS-Parels. De EPS-Parels of EPS Schuimparels zijn eigenlijk piepschuimen bolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. Door deze afmeting zijn de parels ook in kleinere (na-)isolatieprojecten goed toepasbaar. De kleur is grijs, doordat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet reflecteert warmte, waardoor de isolatiewaarde van EPS-Parels omhoog gaat. 

PIR-platen: dakisolatie 

Technisol levert maatwerk isolatiepanelen voor daken onder de naam ‘Pur’fect Isoboard’. Technisol lijmt en zaagt deze isolatiepanelen in-house. Hierdoor kunnen wij de panelen dus snel leveren en plaatsen.  

Glaswol: spouwmuurisolatie 

Bij Technisol maken wij gebruik van Glaswol voor spouwmuurisolatie. Glaswol wordt gemaakt door, inderdaad, glas. Daarnaast bestaat het mengsel voor glaswol voornamelijk uit zand, soda en kalk. Voor de productie van glaswol worden deze grondstoffen gesmolten op een temperatuur van 1000 tot 1500 graden Celsius.  

Kosten isolatie

De kosten voor het isoleren van uw woning zijn sterk afhankelijk van de soort isolatie die u wilt gebruiken en de constructie van uw huis. De isolatiewerkzaamheden van Technisol zijn immers maatwerk. Woningisolatie is een investering, en zeker geen kostenpost. U gaat na de isolatiewerkzaamheden namelijk direct op uw stookkosten besparen. Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s op jaar basis. Voor vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook kunt u kosteloos een offerte aanvragen.   

Isolatie nodig? Schakel isolatiebedrijf Technisol in!

Wilt u ook geld gaan besparen en genieten van de voordelen van isoleren? Door 40 jaar ervaring in de isolatiebranche weten we inmiddels hoe het werkt. Ook voor uw woning. Ieder klus is uniek, dus vertel ons wat uw wensen zijn. Wij staan u graag te woord!

Certificeringen

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak daarom een afspraak, wij bespreken graag onze mogelijkheden met u.

Maak een afspraak

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Bij Technisol bieden wij nu ook zonnepanelen aan! Hierdoor kunnen wij u een totaal oplossing aanbieden voor het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie