+31 (0)24 6417303

Meer informatie?

Vraag het Laurens Loenen +31 (0)24 6417303 Offerte aanvragen Contact opnemen

Een hoger verbruik na isolatie van huis?

Zodra je huis is geïsoleerd kan het besparen starten. In theorie is dit hoe het werkt; in de praktijk blijkt het soms toch anders te liggen. Is de isolatie niet goed of spelen er andere factoren een rol? Wij zochten het voor u uit.

Isolatie wordt gezien als vrijbrief

Het blijkt dat men na het aanbrengen van de isolatie het als een vrijbrief ziet om meer te gaan verbruiken. Net even wat langer en warmer douchen, de kachel een paar graden hoger. Dit zijn enkele voorbeelden waardoor het energieverbruik uiteindelijk hoger uitvalt. Als u echt wilt gaan besparen aan de hand van isolatie hebben wij een aantal goede tips:

Hou de zon buiten tijdens de warmste dagen

De zon kan op een warme dag de temperatuur snel omhoog drijven. Door de zon zo min mogelijk kans te geven om binnen te dringen raden we aan de zon zoveel mogelijk te weren. Dit kan bijvoorbeeld door een zonnescherm, rolluik of de gordijnen dicht te houden. Zo hoeft u minder te koelen en maakt de airco minder overuren. Hierdoor bespaart u op de energierekening.

Houd de kachel laag

Laat u niet verleiden om de kachel een graadje hoger te zetten onder het mom van we besparen nu toch. Door de isolatie houdt u meer warmte vast en zou het verhogen van de temperatuur niet nodig moeten zijn. Pak er bijvoorbeeld een lekker dekentje bij. Op deze manier wint u hetzelfde graadje meer.

Voorkom te lang luchten tijdens koude dagen

Velen laten ramen een groot deel van de dag open om goed door te luchten en zo weer een frisse kamer te krijgen. In de winter verliest u hierdoor veel warmte. Vervolgens moet er flink gestookt worden om het weer warm te krijgen. Over het algemeen is een half uur luchten van een kamer voldoende om het weer fris te krijgen. Voorkom dus dat u te lang aan het luchten bent.

Meer informatie

Technisol Isolatie

Isoleren moet goed gebeuren. Technisol biedt hoogwaardige isolatie oplossingen voor woningisolatie en bijzonder projecten.

Lees verder

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak een afspraak en wij bespreken graag met u onze mogelijkheden.

Maak een afspraak